Новини

ОТВОРЕНО ПИСМО

Публикувано: 28.04.2017

Държавна опера – Пловдив твърдо се разграничава от използването на темата за построяване на оперна сграда в контекст, различен от творческите потребности на институцията и на обществеността на град Пловдив.

0 коментара Прочети още

Номинираният за „Грами” Веско Ешкенази с концерт в Опера Пловдив

Публикувано: 24.04.2017

Последният концерт за сезона от цикъла "Майстори на цигулковото изкуство" е на 28 април (петък) в Дом на културата от 19 часа.

0 коментара Прочети още

Г-ЖА ОПЕРА представя "СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР" за деца

Публикувано: 19.04.2017

Госпожа Опера подготвя поредната премиера за деца – комичната опера „Севилският бръснар” от Росини на 22 април в Дом на културата от 17 часа.

0 коментара Прочети още

ОРФЕЙ & ПАГАНИНИ ОТКРИВАТ OPERA OPEN

Публикувано: 12.04.2017

„Българският Паганини” - виртуозният цигулар Марио Хосен, Арена ди Верона квартет, Мишел Деньов (кристален орган) и една от младите надежди на Ла Скала, мецосопраното Никол Брандолино откриват OPERA OPEN със солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив на 10 юни от 21 часа

0 коментара Прочети още

Внушителна премиера на "Евгений Онегин"

Публикувано: 01.04.2017

Опера Пловдив и Софийската опера и балет обединяват усилия, за да представят една внушителна по мащаб и художествени качества продукция на „Евгений Онегин”. Премиерата на операта в Пловдив е на 8 април от 19 часа на сцената в Дом на културата „Борис Христов”.

0 коментара Прочети още

Джон Савидж пее със солисти от проекта „Коса“

Публикувано: 13.03.2017

Легендарният Джон Савидж, който изпълнява ролята на Клод Хупър Буковски в хитовия филм „Коса” се срещна с младите солисти от предстоящата премиера на Опера Пловдив.

0 коментара Прочети още