Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Джазово настроение в Операта с "Акага Симфони"

Джазово настроение в Операта с "Акага Симфони"
Публикувано: 20.12.2016

Последният концерт за 2016 година на Опера Пловдив ще бъде с музикантите от "Акага" на 29 декември от 21 часа като част от традиционния Новогодишен бал в операта. Проектът "Акага симфони" обединява оркестъра на Операта с диригент Константин Добройков и музикантите от култовата БГ група. 

Двете формации ще изпълнят части от Уестсайдска история на Бърнстейн, както и най-известните парчета на "Акага" в нов араньимент. Музиката на групата, която е сформирана през 1992 от тогавашни студенти от Консерваторията, представлява уникална комбинация от фюжън-джаз, фънк, фолклорна музика, реге, соул и дори хип-хоп. 

Напоследък "Акага" свирят повече в чужбина и това ще е една от малкото възможности за меломаните да им се насладят при това в комбинация с професионалистите от оркестъра на Опера Пловдив.

Началото на концерта е от 21 часа в Дом на културата, а преди него от 19 часа е класическата програма "Шампанско с Виена Фолксопер", в която традиционно присъстват солисти на прочутата австрийска опера, в която за Нова година традиционно се изпълняват оперертите на Шраус.   
Билети за "Акага симфони' и "Шампанско с Виена Фолксопер" - двата концертна от новогодишния бал в операта, се продават на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.