Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Страстна Сарсуела и изненади за децата в началото на 2017

Страстна Сарсуела и изненади за децата в началото на 2017
Публикувано: 03.01.2017

Опера Пловдив започва новата 2017 с девет разнообразни заглавия в януарската си програма, която включва симфоничен концерт, опери, оперета, мюзикъл, Гала вечер, опера за деца и премиерен образователен концерт с Госпожа Опера.

Вечерта на Сарсуелата ще подейства като антидот на зимния студ. Опера Пловдив представя най-известните образци на испанския оперетен жанр само на 21 януари. Договарянето на авторските права на любимите сарсуели на Пласидо Доминго, Хосе Карерас и Монсерат Кабайе започна още през септември. В гала-спектакъла са включени откъси от сарсуелите„Диамантите в короната”, „Дивата котка”, „Луиза Фернанда”, „Дуетът от Африканката”, „Бръснарят от Лавапиес” и др. в изпълнение на солистите и оркестъра на Опера Пловдив под диригентството на Кръстин Настев и режисурата на Георги Динев.

​Поредният концерт от цикъла „Симфонични светове” ще представи на 13 януари госта Хишам Габр, диригент на Операта в Кайро. Програмата включва Хишам Габр - откъси от музиката към филма "Похот", Шуман - Концерт за пиано и оркетър ла-минор оп.54

 Брамс - Симфония №3 фа-мажор оп.90. Солист е Мария-Десислава Стойчева.

​Два оригинални проекта на Опера Пловдив ще бъдат повторени поради големия зрителски интерес: на 12 януари гала-спектакълът „Травиата Колекция” ще представи най-известните сцени от безсмъртната опера на Верди, а на 19 януари за последен път в Пловдив ще прозвучи рок-операта „Исус Христос Суперзвезда” от Андрю Лойд Уебър със специалното участие на Наско от БТР и Християна Лоизу.

​На 22 и 28 януари Госпожа Опера ще представи на децата „Четирите годишни времена” на Вивалди. За премиерния образователен концерт ще се проведе и конкурс за детска рисунка „Четирите годишни времена” като отличените творби ще илюстрират музиката чрез мултимедия. След едногодишна пауза палавитеХензел и Гретел се завръщат на сцената в Дом на културата на 14 януари с една от най-известнте опери за деца. Спектаклите за деца са от 11 часа и са подходящи за публика от 4 до 12 години.

​През януари в афиша са включени и две редовни заглавия от репертоара на Опера Пловдив – „Тоска” от Пучини на 25 януари с участието на Таня Иванова, Ивайло Михайлов и Михаил Пулиев и оперетата„Веселата вдовица” на 27 януари с участието на Марияна Панова и Светлана Иванова в централните роли.

Пълна програма с детайли може да намерите на www.operaplovdiv.bg и във Facebook.

Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.