Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Празнични акценти и премиери през март 2017

Празнични акценти и премиери през март 2017
Публикувано: 01.03.2017

През март Опера Пловдив ще представи премиерно „КОСА” / "HAIR" - най-успешния мюзикъл в историята на жанра, в изпълнение от млади и талантливи солисти, избрани след специален кастинг (на заглавната снимка).  Днес „Коса” провокира с нови актуални въпроси и препратки към бежанската криза и военните престъпления през 21 век. Сценичната версия в Пловдив следва оригиналния мюзикъл и наподобява повече на рок концерт без да търси прилики с филма на Милош Форман! Премиерата е на 25 март.


​На 9 март е поредният концерт от цикъла „Майстори на цигулковото изкуство” със солист СВЕТЛИН РУСЕВ - преподавател в Парижката консерватория, концертмайстор на Оркестъра на Френското национално радио и на престижния Оркестър на Романска Швейцария. В програмата са включени Прокофиев – Концерт за цигулка №1 и Шостакович – Симфония №6.

 


Опера Пловдив подготвя два празнични музикални проекта. На 8 март Милица Гладнишка ще „хвърли операта в джаза” със забавни интерпетации на арии от Моцарт, Бизе и Пучини заедно с „Михаил Йосифов секстет”, а мъжете солисти на Опера Пловдив достойно ще й отвърнат в „КЛАСИК ДЖАЗ КАБАРЕ”. За публиката са подготвени и празнични изненади, които да повдигнат градуса на настроението за Деня на жената.

Традиционният ПРОЛЕТЕН БАЛ В ОПЕРАТА на 22 март обединява два концерта – страстни арии в „Сарсуела – оперетата на Испания” от 18:30 часа и „С музиката на Вили”  от 20:30 часа– трибют на Вили Кaзасян с участието на Хилда Казасян и Васил Петров, Бобо Йоцов, трио: Христо Йоцов, Живко Петров и Димитър Карамфилов и оркестъра на Опера Пловдив. Във фоайето на Дом на културата „Борис Христов” ще има горещи латино танци и музикални изненади, поднесени с чаша вино.

 

 

И през март Опера Пловдив ще представи звездни гост-солисти в своите спектакли: тенорът със световна слава Бойко Цветанов ще участва в „Турандот” на 11 март, звездата на оперетата Мариана Арсенова във „Веселата вдовица” на 15 март и премиер-солистите на Националната опера и балет в Букурещ – Овидиу Янку и Кристина Джимару, в балета „Лебедово езеро” с изпълнение на оркестър на живо на 17 март.

В неделния изборен 26 март Госпожа Опера ще забавлява най-малките с „Четирите годишни времена на Вивалди” от 10 часа и с „Вълшебната флейта” от 12:30 часа.

Пълна програма с детайли и имената на солистите може да откриете в сайта www.operaplovdiv.bg/site/program

Билети са продават на касата на Операта, която се премести в Дом на културата „Борис Христов”, както и в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg.