Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

ОРФЕЙ & ПАГАНИНИ ОТКРИВАТ OPERA OPEN

ОРФЕЙ & ПАГАНИНИ ОТКРИВАТ OPERA OPEN
Публикувано: 05.05.2017

БИЛЕТИ  ТУК и на касите на операта в Дом на културата и пред Община Пловдив

ОРФЕЙ & ПАГАНИНИ ОТКРИВАТ OPERA OPEN

На 10 юни в Античния театър в Пловдив международен звезден състав ще представи една митична модерна приказка, вдъхновена от Орфей. С този забележителен спектакъл ще бъде открит оперният фестивал на открито OPERA OPEN 2017. Проектът е част от програмата на Пловдив - Европейска столица на културата 2019.

„Българският Паганини” - виртуозният цигулар Марио Хосен, Арена ди Верона квартет, Мишел Деньов (кристален орган) и една от младите надежди на Ла Скала, мецосопраното Никол Брандолино, ще ни преведат по музикалните следи на легендата за Орфей в богата селекция произведения като класическите опери: "Орфей" на Монтеверди, "Орфей и Евридика“ на Глук, "Oрфей в подземното царство" на Офенбах, "Орфически танци" на Арнаудов и др.

С безценното участие на солистите, оркестъра, хора и балета на Опера Пловдив под диригентството на Жан Ферандис спектакълът ще е още по-впечатляващ с прилагането на новаторска мултимедия и драматургия.

Античният театър безспорно е най-подходящото място за амбициозния проект – адаптиран за съвременно изкуство и едновременно с това носещ духа на античните времена, той посреща световните и родни артисти за „Орфей и Паганини” като част от програмата на Пловдив за европейска столица на културата 2019 г.