Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Лила Лий и Камен Чанев отново в "Турандот"

Лила Лий и Камен Чанев отново в "Турандот"
Публикувано: 17.07.2017

Превърналата се в любимка на публиката на OPERA OPEN 2016, корейското сопрано Лила Лий, ще гостува отново в оперния спектакъл „Турандот” на 21 юли (петък).  Азиатската изпълнителка покори Античния театър със своята артистична интерпретация на образа на жестоката китайска принцеса и с перфектните си вокални качества. Последните анагжименти на Лила Лий през 2017 са в Операта на Верона катоТоска. На сцената ще й партнира любимецът на пловдивската оперна публика – Камен Чанев, който през лятото изпълнява ролята на Калаф в Берлинската опера! Тенорът с международна кариера пристига за репетиции в Пловдив директно от гастрол в Нова Зеландия.

Диригент на „Турандот” е Линус Лернер - артистичен директор на Симфоничния оркестър в Южна Аризона в САЩ и на Симфоничния оркестър на Рио Гранде до Норте в Бразилия.

Останалите роли в постановката на доц. Нина Найденова са поверени на Евгения Ралчева, Апостол Миленков, Александър Баранов, Александър Крунев, Марк Фаулър и Борис Кучков.
 

Билети за „Турандот” се продават на касата на операта в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg

OPERA OPEN 2017 е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019