Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Програма „На бис!” на Античния театър през август и септември

Програма „На бис!” на Античния театър през август и септември
Публикувано: 28.07.2017

Традиционно Опера Пловдив продължава своята програма на Античния театър след успешния финал на OPERA OPEN 2017. През август и септември програмата „НА БИС!”ще представи едни от най-гледаните и най-желаните от публиката спектакли. 

На 23 август Орлин Горанов ще отбележи своя 60-годишен юбилей на Античния театър с една от знаковите си роли – тази на Дон Кихот в мюзикъла от Бродуей „Човекът от Ла Манча” с участието на Мариан Бачев, солисти хор и оркестър на Опера Пловдив. След представянето на спектакъла в Зала 1 на НДК, „Човекът от Ламанча” слезе от афиша поради изтичането на авторските права. Сега Опера Пловдив възстановява продукцията специално за Античния театър, за да отбележи подобаващо празника на един от най-обичаните изпълнители на пловдивската публика. Режисьор е Борис Панкин, а диригент – Константин Добройков.

На 29 август Опера Пловдив ще представи за втори (последен!) път събитието на Opera Open 2017 – постановката на Фондация „Театро Реджо Ди Парма” – „Силата на съдбата” от Верди. В началото на септември тировете с костюми и декори ще отпътуват обратно за Италия. Завладяващата музика на Верди в съчетание с впечатляваща визия, адаптирана за древната римска сцена от гениалния режисьор, художник и хореограф Стефано Пода предлагат на публиката един оперен спектакъл на световно ниво, в който са премахнати времето и пространството, за да въздейства на емоциите като инсталация на съвременното изкуство. Изпълнители на централните роли са Таня Иванова, Даниел Дамянов, Венцеслав Анастасов, Виолета Радомирска и Александър Носиков. Диригент е Диан Чобанов.

След като предизвика взрив от овации от публиката на „Капана фест”, хитовият мюзикъл „Коса” ще бъде представен за последно в Пловдив на 8 септември в лятно кино „Орфей”.  Публиката ще бъде заредена с експлозивна енергия, докато пее евъргрийните „Let The Sunshine In“ и „Aquarius“ заедно с талантливите Маги Джанаварова, Елена Сиракова, Едит Унджиян, Радослав Владимиров, Радостин Василев, Мартин Костадинов и Стелиан Радев. Диригент е Константин Добройков.

Легендата от Бродуей – „Чикаго” ще бъде повторен на Античния театър на 12 септември. Историята за убийства, алчност и предателства  е пресъздена с много танци, хитова музика, пищни костюми и отлични актьорски превъплащения в копродукцията на Опера Пловдив с Музикалния театър в София.  Мюзикълът на Боб Фос  се изпълнява  на български език от солистите Людмила Козарска, Рейчъл Роу, Атанас Сребрев, Марияна Арсенова, Румен Григоров и др. Режисьор е Бойко Илиев, а диригент – Игор Богданов.

На 14 септемеври Гала спектакъл с най-известните арии, дуети и сцени от опери на Верди ще отбележи юбилея на маестро Борислав Иванов, основоположник на Вердиевия фестивал на Античния театър в Пловвдив и дългогодишен директор на Опера Пловдив.  Маестро Борислав Иванов е дирижирал над 3500 спектакъла на 4 континента и вече 65 сезона стои с неизменен успех на диригентския пулт. Доказан творец от световен ранг, той е доайен на българските диригенти с най-много изяви на световните сцени.

В спектакъла са поканени едни от най-известните оперни изпълнители в България като Бойко Цветанов, Владимир Стоянов, Орлин Горанов, Таня Иванова, Елена Чавдарова, Михаил Пулиев и др. Режисьор на „Най-доброто от Верди” е Кузман Попов. В програмата са включени откъси от „Трубадур”, „Риголето”, „Травиата”, „Аида”, „Ернани”, „Дон Карлос” и „Силата на съдбата”.

Билети за програмата „На Бис” на Опера Пловдив се продават в Дом на културата, в Билетен център пред Общината и онлйан в eventim.bg. До средата на август билетите за всички спекткали са на промоционална по-ниска цена.