Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Флейтистката на Виенската филхармония с виртуозен концерт

Флейтистката на Виенската филхармония с виртуозен концерт
Публикувано: 07.02.2018

Карин Бонели, първата жена флейтист в прочутата Виенска филхармония , ще изнесе концерт с оркестъра на Опера Пловдив на 9 февруари от 19 часа. Вече е традиция симфоничните програми на Операта да се изнасят в Дом на културата „ Борис Христов”, след като Концертна зала бе затворена за основен ремонт. Диригент е маетро Станислав Ушев, а концертмайстор е Мичо Димитров.

Карин Бонели ще изпълни един от най-сложните концерти в реперотара за флейта – този на Жак Ибер. Френският композитор написва произведението през 1934 година в чест на великия флейтист Марсел Моис. Това обяснява и виртуозността на концерта, който обединява еклектичен брой музикални стилове от Моцарт и Вагнер чак до Стравински.  Програмата на концерта „Френска фантазия за флейта”  включва още  „Следобедът на един Фавн” и „Морето” – три симфонични скици от Дебюси

Флейтиската Карин Бонели е завършила частния университет Консерватория Виена. Носителка е четири пъти на Първа национална награда на австрийския конкурс „Prima la musica”.

Билети за концерта на Калрин Бонели и оркестъра на Опера Пловдив се продават на касата на Операта ( ул. Гладтсон 15) и в Билетен център пред Общината.