Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

OPERA OPEN ЗА ДЕЦА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ

OPERA OPEN ЗА ДЕЦА ПРЕЗ СЕПТЕМВРИ
Публикувано: 27.08.2019

Децата на Пловдив също ще имат своя музикален фестивал OPERA OPEN през септември на сцена-кораб край новия фонтан на Бунарджика (акведукта с мечката), където ще ги очаква Госпожа Опера с четири представления от 5 до 8 септември. Обновеното място в подножието на тепето ще служи за естествен декор на музикалните приказки, които симпатичната музикална дама ще разказва със солистите и хора на Опера Пловдив.
Програмата включва детския мюзикъл „Пиратите от Пензанс” на 5.09 от 18 часа, „Вълшебната флейта за деца” от Моцарт на 6.09 от 17.30 часа, мюзикълът „Червената Шапчица” на 7 септември (събота) от 17.30 часа и интерактивния джаз концерт за деца „Седемте Биг Бенд Самураи” в неделя на 8 септември. Билети за детските спектакли от 5 лева се продават на касата на Операта, а на място преди спектаклите цената е 6 лева. За най-верните почитатели на Госпожа Опера се предвидени и отстъпки. 

„Opera Open за деца” е поредната инициатива на Опера Пловдив за възпитание и приобщаване на децата към изкуството.  В „Академията на Госпожа Опера” се провеждат занимания по пеене, актьорско майсторство и танци, а малките таланти  участват в детските спектакли.
Програмата за деца през септември включва и  премиера на мюзикъла "Книга за джунглата” на 11.09 в Дом на културата от 18 часа, а за най-малките е концертът „Академия за бебета на Госпожа Опера”, който е безплатен и ще се състои на 4 септември край Виенския павилион в Цар Симеоновата градина от 11 часа.