Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Премиера на "ЗАКОНЪТ НА ДЖУНГЛАТА"

Премиера на "ЗАКОНЪТ НА ДЖУНГЛАТА"
Публикувано: 05.09.2019

Опера Пловдив кани децата на мюзикъла „Законът на джунглата” по книгата на Киплинг. Композитор и диригент е Любомир Денев, а автор на либретото и стиховете е Андрей Аврамов. Премиерата на първото детско заглавие за сезон 2019/2020 е на 11 септември от 18 часа.  

В мюзикъла децатата ще се срещнат със смелия Маугли - момче, което попада сред джунглата и е отгледано от вълча глутница. Мечката Балу му преподава Закона на джунглата, а Черната пантера Багира го учи на лов. С тяхна помощ Маугли побеждава враговете си, най-страшен от които е тигърът Шир Хан.

Познатата историята от книгата на Ръдиард Киплинг е разказана от режисьора Георги Динев, художника Златна Михайлова и хореографа Филип Миланов. В спектакъла участват хор, балет и оркестър на Опера Пловдив заедно с най-малките възпитаници от Академията на Госпожа Опера. Ролите се изпълняват от Борис Добрев, Август Методиев, Марк Фаулър, Валерия Мирчева, Михаил Пулиев, Анита Огнянова, Благовеста Костадинова и др.

Мюзикълът „Законът на джунглата“ е създаден през 1988г. и е представен за първи път на сцената на Младежки театър с участието на актьорите Искра Радева, Владо Пенев, Рашко Младенов и др. Спектакълът открива Празниците на изкуствата АПОЛОНИЯ 1989, а музиката на Л. Денев е удостоена с наградата СОФИЯ. През 1993 А.Чобанов и Л. Денев поставят мюзикъла на френски език в Париж, където се играе на сцената на университета „Сен Дьони“.

Билети за „Законът на джунглата” се продават на касата на Операта и в мрежата на Ивентим.