Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Прослушване за артист-балетисти и танцьори

Прослушване за артист-балетисти и танцьори
Публикувано: 04.11.2019

Държавна опера – Пловдив обявява прослушване за артист-балетисти – граждани на ЕС (солисти и ансамбъл), във връзка с проекти и спектакли, които ще бъдат реализирани през 2020 и 2021 г.
Прослушването ще се проведе на дата 14.12.2019 г. от 14 ч. в балетната зала на Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, ул. „Гладстон“ №15 и се състои от 2 части:

  1. Класически екзерсис
  2. Съвременна импровизация и предварително подготвен танцов материал до 2 минути (класически или съвременен).

Документи за кандидатстване (CV и заявление в свободен текст) се подават в срок до 30.11.2019 г. на имейл castingoperaplovdiv@gmail.com или на адрес Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив, ул. „Гладстон“ №15, Държавна опера – Пловдив.

Кандидатите да осигурят пианист или да донесат на USB/CD аудио-запис на необходимата им музика. Операта ще съдейства с квартирно настаняване на преференциални цени в Пловдив.

На одобрените кандидати може да бъде предложен срочен договор със стандартна заплата и възможности за бонуси и постоянен ангажимент. Операта ще съдейства с информация за намиране на подходящо жилище под наем в Пловдив.

Балетът на Опера Пловдив е неокласическа трупа с репертоар от класически балетни спектакли, модерни танцови спектакли, опери, мюзикъли, детски представления.