Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА ОПЕРА ПЛОВДИВ

КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНА ПРОГРАМА ОПЕРА ПЛОВДИВ
Публикувано: 15.12.2020

Артистите на Опера Пловдив се завръщат на сцената преди Коледа с празнични концерти и спектакли, водени от необходимостта повече от всякога да заредят публиката и себе си с хармония и светли мисли! Всички събития се провеждат при стриктно спазване на заповедите и предписанията за безопасност на публиката и на участниците в тях.

На 23ти декември от 19:00 часа ще бъде представен третият  концерт от цикъла с подбрани творби на виенските класици Моцарт и Хайдн, обединени от темата "Опасни връзки".  В програмата  „ВИЕНСКА КЛАСИКА 3“ оркестърът на Опера Пловдив под диригентството на маестро ЕМИЛ ТАБАКОВ ще изпълни Симфония № 34 и Adagio из Концерт за кларинет и оркестър от Моцарт, както и Хайдн – Симфония № 45 – „Прощална“.

Дните 27, 28 и 30декември ще бъдат завладени от приказно Коледно вълшебство с класическото балетно заглавие за цялото семейство ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА от Чайковски. Хореографията на един от най-красивите балетни спектакли е дело на Боряна Сечанова, която сътворява вълшебна феерия с танцуващи балерини на палци.

Солисти, балет и оркестър на Опера Пловдив вече подготвят програмата на ПРАЗНИЧЕН НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ, който ще открие Новата музикална година на 2ри януари от 18 часа. Новогодишната музикална традиция на Европа ще оживее в произведения от Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман и др. под диригентската палка на Констанин Добройков.

Отложеният  от ноември месец концерт ОПЕРА БУТИК: ДУХЪТ НА ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА ще се състои на 3ти януари от 11:30 часа.  Солистите Велин Михайлов - гост, Лилия Илиева - гост, Вера Гиргинова, Марияна Панова,  Георги Динев, Евгения Ралчева, Гочо Праков – кларинет ще представят изпълнения от "Прилепът", "Графиня Марица", "Царицата на чардаша", "Цигански барон", "Веселата водвица", "Джудита", както и от оперите "Сватбата на Фигаро", "Дон Жуан" и "Така правят всички"!

Празничните концерти и спектакли ще се играят при капацитет на публика от 30 % ( до 150 души в залата през ред и през място) и при пълно спазване на всички предписания за комфорт и безопасност на зрителите !Програмата на Опера Пловдив е специално адаптирана, за да гарантира максимално здравето на артистите на сцената – за всички  участници са изработени артистични предпазни маски като част от костюмите, не са включени ансамблови изпълнения на солисти и хор, в балетните спектакли съставът е редуциран, а репетициите се провеждат на малки групи при стриктно спазване на всички предписания и вътрешни правила за безопасност.

Билети за празничната програма на Опера Пловдив се продават на касата на Операта в Дом на културата и онлайн на eventim.bg.