Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА 2021!

ПРАЗНИЧНАТА ПРОГРАМА ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ ПЪРВИЯ МЕСЕЦ НА 2021!
Публикувано: 06.01.2021

Програмата на Опера Пловдив за януари  посреща новата година с разнообразна програма, включваща празнични концерти и спектакли за най-малките.

 Поради големия интерес към Новогодишната гала "ЧАРДАШ, ВАЛС, ШАМПАНСКО, ЗВЪН", концерт-спектакълът с участието на солисти, хор, балет и оркестър на Опера Пловдив ще бъде повотрен "на бис" на 15 януари от 19 часа. Диригент е Константин Добройнков, а програмата представя новогодишната музикална традиция на Европа с произведения от Йохан Щраус, Франц Лехар, Имре Калман и др.

Уикенд за цялото семейство предстои с балетното заглавие "ЛЕШНИКОТРОШАЧКАТА" - Чайковски на 16ти януари от 11 и от 16 часа, и с мюзикъла  "СНЕЖАНКА И СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА" от Атанас Косев с уникален 3D мапинг, от 11 часа на 17ти януари, както и на 23ти януари.

Опера Пловдив ще представи на своята сцена  „СИНТЕТИКИ“ -  танцово представление на Живко Желязков, посветено на „Пластмасовия Човек“, продукция на Derida Dance Center на 19ти януари от 19:00 часа.

Поредицата „Музика в кадър“ е посветена на ВЕЛИКОТО ИТАЛИАНСКО КИНО. Оркестърът на Опера Пловдив с диригент Диан Чобанов ще представи непреходната филмова музика от италианските класики "Кръстникът", "Ромео и Жулиета", "Ла Долче Вита" и др. на 20ти януари от 19 часа.

На 22ри януари ще се състои отложеният Концерт 2 от цикъла ВИЕНСКА КЛАСИКА. Под диригентската палка на маестро Диан Чобанов ще бъдат изпълнени Моцарт - Симфония №41, "Юпитер" и Арии и ансамбли из операта "Дон Жуан".

Камерният формат „Опера Бутик“ ще срещне зрителите с талантите на пловдивския издател, преводач и общественик, автор на музика МАНОЛ ПЕЙКОВ, който ще изпълни свои любими произведения и ще бъде поздравен от солистите на Опера Пловдив.  Музикалната среща-разговор е на 23ти януари от 18:00 часа.

 

Пълни детайли за програмата: operaplovdiv.bg

ОНЛАЙН БИЛЕТИ: eventim.bg

БИЛЕТИ на касата на Опера Пловдив и на касите на Ивентим, Билетен център Пловдив

Настаняването на зрители в залата се извършва на 30% от капацитета  – през място и ред.