Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

„БГ ШЛАГЕР И ЛАТИНО” с Калин Вельов, Тумбаито и Опера Пловдив

„БГ ШЛАГЕР И ЛАТИНО” с Калин Вельов, Тумбаито и Опера Пловдив
Публикувано: 30.06.2015

Оркестърът на Пловдивска опера подготвя съвмествен проект с Калин Вельов и група „Тумбаито” като част от прогrамата Opera Open Light.  Концертът „БГ Шлагер и Латино” обещава да възпламени със салса ритми публиката в кино „Орфей” на 14 юли от 21 часа. В проргамата ще прозвучат любими български естрадни евъргрийни от 60-те и 70-те години , преработени в латино вариант. Включени са песни като „Ропотамо“, “Нетърпение“, „Една Девойка ме Попита“, „Урок по Танци“, „Болката от Ляво“, „Тъмнокосо Момиче“, „Сбогом Море“, които са присъствали в челните позиции на музикалните класации на български електронни медии.  В концерта ще се включат и танцови латино двойки.

Оркестърът на Пловдивска опера ще изпълни и филмова музика от Борис Карадимчев. Дело на композитора са незабравимите песни от „Оставаме” и „Нашият град” от филма „Оркестър без име”, „Хора и улици” от лентата „Момчето си отива”, както и музика за филмите „Няма нищо по-хубаво от лошото време”, „Куче в чекмедже” и др.

Билети за „БГ Шлагер и Латино” се продават на касата на Концертна зала, в Билете център пред Общината, както и онлайн в еventim.bg