Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

ОБЯВА: УЪРКШОП НА ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА

ОБЯВА: УЪРКШОП НА ВЕСЕЛКА КУНЧЕВА
Публикувано: 21.07.2023

Опера Пловдив набира участници в експериментален уъркшоп “БЕЗКРАЙНОСТ“ на режисьора Веселка Кунчева към Лаборатория за развитието на нови дигитални изразни средства за музикално-сценичните изкуства.

Чрез средствата на оперното, театралното и движенческото изкуство, през призмата на съвременна дигитална сценична технология, ще опитаме да навлезем по-надълбоко в човешкото съзнание.

Каним петима професионални артисти в сферата на сценичното изкуство да се присъединят към нашето пътешествие. Необходими качества: музикалност, танцувални и пластични умения, ритмичност.

Уъркшопът ще се проведе от 11 до 16 септември в Пловдив в Склад 2019. Необходимо е участниците да присъстват целодневно в посочения период и да участват в представянето пред публика на резултатите, което ще се състои на 16 септември. Желателно е присъствие и в техническата лаборатория на визуални артисти, които ще разработват и подготвят дигиталните изразни средства за „БЕЗКРАЙНОСТ“ на 9 и 10 септември. Техническият уъркшоп ще се ръководи от визуалния артист и сценограф д-р Петко Танчев.

Желаещите кандидати е необходимо да изпратят CV с актуална снимка на емайл castingoperaplovdiv@gmail.com  до 14.08.2023 с тема на съобшението „БЕЗКРАЙНОСТ“

„Лаборатория за развитието на нови дигитални изразни средства за музикално-сценичните изкуства“ на Опера Пловдив се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура по „ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ДЪРЖАВНИ, РЕГИОНАЛНИ И ОБЩИНСКИ КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ 22“