Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Маестро Иван Ангелов в Пловдив за "Аида"

Маестро Иван Ангелов в Пловдив за "Аида"
Публикувано: 15.07.2015

Иван  Ангелов е гостуващ диригент в най-престижните европейски и световни оперни театри и концертни зали. Оценен е високо като един от най-добрите познавачи и интерпретатори на Италианската опера и на музиката на Вагнер

Дирижирал е Токио Сити Филхармония, Московска Филхармония и филхармониите вСтокхолм, Щутгарт, Верона, Женева, Берн, Ница, Марсилия, Брабант, Буда-Пеща, Истанбул.

Иван Ангелов работи и концертира със световни оперни имена като Греис Бъмбри, Едита Груберова, Маргрет Прайс, Ана Томова-Синтов, Ева Мартон, Денис Грейвс, Пиеро Капучили, Нел Шиков, Паата Бурчуладзе, Никола Гюзелев, Хуан Понс, Роберто Аланя и още много други.

Ангелов дирижира в Берлинската Дойче Опер “Набуко” и “Андре Шение”, “Турандот” в Комише Опер и фестивалната суперпродукция на “Аида” с Мишел Крайдер . В държавните опери на Мюнхен и Хамбург - “Травиата”, а на сцената на Лайпцигската опера под негово ръководство звучат : Фалстаф”,”Риголето”,”Аида”,”Травиата”,”Проклятието на Фауст” и др.

Между по-важните му гастроли  са:  в държавните опери- Щутгарт - “Селска чест”,”Палячи”,”Риголето”, в Кьолн – “Тоска” ;”Бохеми” в БонМарсилия, Токио и т.н. Дирижира ”Кармен” в Париж и Монте Карло, “Любовен еликсир” в Тулуза, “Манон Леско” в Тулон, “Тоска” в Марсилия , “Донна абандоната” в Нанси ,”Дон Паскуале” в Барселона, “Испански час” в Катания ,“Самсон и Далила” в Истанбул и още много други. Гост е и на фестивали, като Арена Аспендос, Вердиевия фестивал в Прага, Барцелона - Сабадел фестивал ,както и на различни супеpпродукции по най-големите сцени на Европа.

Иван Ангелов дирижира "Аида" с участието на Хуи Хе в програмата OPERA OPEN 2014.