Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Мартенски изненади от Опера Пловдив

Мартенски изненади от Опера Пловдив
Публикувано: 01.03.2016

На 25 март Опера Пловдив Ви кани на традиционния Пролетен бал, в който ще прозвучат „Шедьоврите на оперетата и мюзикъла” с участието на Хор и Балет на Музикалния театър, както и на солистите Мариана Арсенова, Еделина Кънева, Богомил Спиров, Добрина Икономова и др. заедно с оркестъра на Опера Пловдив. В поргамата са включени сцени от „Веселата вдовица”, „Графиня Марица”, „Фантомът на операта”, „Кабаре” и др.

На 10 март почитателите на симфоничната музика ще се насладят на концерт със солист Минчо Минчев, който живее и преподава в Германия и от години не е радвал почитателите си в Пловдив. Концертът е под диригентството на изтъкнатия Емил Табаков, а в програмата са включени композиции от Шостакович, Сен-Санс, Владигеров и Виенявски. Ден след концерта оркестърът на Опера Пловдив ще открие фестивала „Мартенски музикални дни” в Русе със същата програма.

На 16 март ще прозвучи романтичният Концерт за китара от Хоакин Родриго, описващ красотата на замъка „Аранхуез”, в изпълнение на солиста Ерик Франсери (Франция) под диригентството на Маурицио Морети (Италия). В програмата на симфоничния концерт са включени още симфонии от Моцарт и Шуберт.

Поради изключителния интерес в Пловдив отново се събира международна балетна трупа, за да представи „Лебедово езеро” от Чайковски само на 18 и 24 март. Балетният спектакъл ще е с оркестър на живо, което е изключителна рядкост в днешно време. Диригент е Диан Чобанов, а солисти са Веса Тонова и Овидиу Янку.​

Шармантната Госпожа Опера подготвя нова приказка  – „Вълшебната флейта” от Моцарт. Представлението е адаптация за деца с продължителност 1 час и ще се играе на 12 и 19 март в Дом на културата.  По-големите могат да поемат на вълшебно пътешествие с мюзикъла „Магьосникът от Оз” на 26 март.

​В оперния афиш присъстват и три заглавия, които ще се играят за последно този сезон – „Любовен еликсир” на 1 март, „Прилепът” на 8 март и „Риголето” на 31 март.

Форматът Опера Бутик на 30 март ще посрещне адвокат Татяна Дончева, която ще разкаже малко известни факти от живота на диригента Месру Мехмедов.

Пълна програма може да намерите на www.operaplovdiv.bg  и на страницата във facebook.

Билети се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и онлайн в eventim.bg