Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

OPERA OPEN 2016 продължава през август и септември

OPERA OPEN 2016 продължава през август и септември
Публикувано: 25.07.2016

Две рок опери от Андрю Лойд Уебър ще разтърсят Античния театър след лятната ваканция. На 26 август за първи път ще се играе „Йосиф и фантастичната му пъстра дреха” – гостуващ спектакъл на Опера Варна, а на 30 август феновете на рока ще видят Наско от БТР и Християна Лоизу от X-factor като Пилат Понтийски и Мария Магдалена в продукцията „Исус Христос Суперзвезда”.

Най-гледаната опера „Кармен” ще се повтори на 8 септември, този път с участието на водещия тенор на Софийската опера – Костадин Андреев.

Първата копродукция между двете Европейски столици на културата 2019 – градовете Пловдив и Матера (Италия) ще стане факт на 15 септември благодарение на екипа на Опера Пловдив и градската управа на Матера. За международния спектакъл „Тоска” на 15 септември ще пристигнат девет топ изпълнители от Южна Италия, предвождани от диригента Леонардо Куадрини. Те ще се включат в нов спектакъл на „Тоска” заедно с хора, оркестъра и балета на Опера Пловдив.

Любителите на оперетата ще бъдат зарадвани с още един виенски бисер от Щраус- „Една нощ във Венеция”, копродукция с Държавен музикален театър „Стефан Македонски”.

Първата част на Opera Open ще завърши в петък (20 юли) с международната продукция „Пандора”, която обединява балет „Арабеск”, солисти от „Мистерията на българските гласове” и оркестъра на Опера Пловдив в един разказ за седемте смъртни гряха по музика на холандеца Пол Ван Брюхе и Петър Дундаков.

Промоционалните билети от 10 лева за Opera Open - есен на Античен театър се продават до 29 юли (петък) на касата на Концертна зала и в Билетен център пред Общината.