Menu button Държавна Опера - Пловдив

Представления

ОМАГЬОСАНИЯТ - Божидар Спасов

  • Снимка
  • Снимка
  • Снимка
  • Снимка
Публикувано: 16.03.2015

Мадригалната комедия е средоточие на различни мощни артистични сили. Електронна и инструментална музика, игра на светлини и 3D проекции, танци и пеене създават виртуална, но все пак – реалност. 

В дълбочина „Омагьосаният” се занимава с Обсебването - желанието на човек да притежава нещо или някого на всяка цена, без да си дава сметка за последствията. От друга страна, всеки сам прави избора да бъде обсебен до степен на зомбиране.

Историята на "Омагьосаният", която присъства като линия и в „Доктор Фауст” от Томас Ман, е кратка: Жена омагьосва любимия си да не може да прави секс с други жени. Обзет от съмнения, той посещава публичен дом, където открива, че може да извърши акт само с неговата любима. Мъжът споделя за опасенията си с отец и жената е изгорена на клада като магьосница. 

Операта „Омагьосаният” е със световна премера в Пловдив. Диригент е Драгомир Йосифов, пластиката е на Татяна Соколова, мултимедийната сценография е на Валентина Бонева. В ролите ще видими Вера Гиргинова, Димитър Залиев, Пламен Кумпиков, Валерия Мирчева. Балетът на Пловдивска опера също активно участва в действието.