Menu button Държавна Опера - Пловдив

Представления

КЛАСИК OPEN AIR

  • Снимка
Публикувано: 06.06.2024


Опера Пловдив и община Пловдив канят пловдивчани и гостите на града на Празничен гала концерт „Градът празнува Операта“ на 16 юни (неделя) на площад Централен със специалното участие на виртуозният цигулар Васко Василев.
Събитието с вход свободен е кулминационен финал на честванията за 70 годишнината на музикалния институт. Концертът със солисти, хор и оркестър на Опера Пловдив ще бъде дирижиран от Якопо Сипари Ди Пескасероли, Италия и от маестро Диан Чобанов, директор на Операта.
Музикалният празник ще започне от 19 часа на стълбите на Каменица с концерта „Бибиди- бобиди-буу“ в изпълнение на децата от Академията на Госпожа Опера. В 19:30 часа от Римския стадион, където е разположена фото изложбата „Операта е тук“, ще тръгне артистично шествие на хористи, балетисти и деца-артисти и ще стигне до голямата сцена на надлеза на ул „Гладстон“, където от 20:30 часа ще започне Гала концертът с Васко Василев. Веднага след неговия край зрителите ще присъстват и на танцов пърформанс на балета на Опера Пловдив с изпълнения от спектаклите „Исус Христос Суперзвезда“ и „Утре след днес“. Всички гости на концерта ще могат да закупят на място билети за фестивала OPERA OPEN със специална празнична отстъпка!
Събитието е по примера на редица големи европейски градове, където безплатните концерти на местните оркестри и оперни театри се превръщат в общоградски културен. То е част от ежегодните концерти на Опера Пловдив на открито „Класик Open Air” от Културния календар на община Пловдив.