За фестивала

Публикувано: 17.03.2015

БИЛЕТИ: OPERA OPEN 2017

Уважаеми гости на Opera Open,

Скъпи колеги и творци,

Фестивалът Оpera Open на Античния театър в Пловдив е вълнуващ не само за публиката, той е и дълбоко преживяване за всеки един от нас – музикантите и артистите на Опера Пловдив. Всички ние се обединяваме в името на Музиката. Музиката, която създава, тази, която променя Живота, музиката като Смисъл.

Нашата мисия е да градим за Вас един различен свят, изпълнен с емоция и духовност. Оpera Open е артистична платформа, чиято идея е да бъде отворена не само към различни жанрове и творчески провокации, но и към нова публика. Античният театър предполага към още по-голямо съпреживяване на изкуството, създадено в пространство с вековни културни пластове.

Оpera Open 2017 отговаря на името си – амбициозна програма, многожанрова, международна, звездна и много емоционална. Включва общо 11 продукции, от които 4 опери - 2 от тях премиерни, 2 балета – класически и съвременен, 3 концерта с виртуозни инструменталисти, мюзикъл и оперета.

Обръщам се с благодарност за неуморния труд, професионализъм и искрената отдаденост на колегите от Опера Пловдив! Всички ние се обединяваме в това да съдаваме новата духовност и красота на град Пловдив!

Надяваме се Вие като публика да усетите любовта, с която творим!

Благодарим, че сте отново с нас!

На добър час!

Доц. д-р Нина Найденова, директор на Опера Пловдив