Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

Виолета Радомирска репетира "Кармен"

Виолета Радомирска репетира "Кармен"
Публикувано: 27.05.2015

Виолета Радомирска е родена в София, където завършва музикалното си образование в Държавната музикална Академия. През 1999 г. В.Радомирска става член на интернационалното оперно студио в Цюрих. В Операта в Цюрих е участвала в редица продукции като: САЛОМЕ, СЛАЙ, ЛЮБОПИТНИТЕ ДАМИ, ЕРНАНИ, РИГОЛЕТО, ХУБАВАТА ЕЛЕНА и е пяла под диригентството на Николаус Харнонкур, Нело Санти, Валери Гергиев, Марчело Виоти, Уилиам Кристи и др.
През 2002-2006 г. В. Радомирска е част от трупата в операта в Люцерн, където участва в КАРМЕН, ВЪЛШЕБНА ФЛЕЙТА, АРМИДА, ПРИЛЕПЪТ, ДИДОНА и ЕНЕЙ и множество концерти. 
От 2004-та г. Виолета Радомирска е част от трупата на Операта в Бил (Швейцария), където изпълнява множество централни мецосопранови роли: в ПЕПЕЛЯШКА, СВАТБАТА НА ФИГАРО, АТЛАНТИЧЕСКИЯТ КАЙЗЕР, МОНТЕКИ И КАПУЛЕТИ, МИЛОСЪРДИЕТО НА ТИТ, СЕВИЛСКИЯТ БРЪСНАР, ОРФЕЙ И ЕВРИДИКА, РИНАЛДО, ОРЛАНДО, ВИЛХЕЛМ ТЕЛ, ОТЕЛО на Росини, ТАНКРЕДИ, ТАКА ПРАВЯТ ВСИЧКИ ЖЕНИ, ИТАЛИАНКАТА В АЛЖИР, ДОН ЖУАН, ХУБАВАТА ЕЛЕНА, ИДОМЕНЕЙ.
През 2012 г. участва в записването на диск на операта Le donne Curiose от Ermano Wolf Ferrari с Радиооркестъра на Мюнхен. През 2013-та участва в Изпълнението на Верди Реквием в KKL Люцерн (Швейцария) и гостува в Аахен (Германия) в главната роля в Ариоданте от Хендел и Севилският бръснар от Росини.