Menu button Държавна Опера - Пловдив

Новини

АИДА ГАРИФУЛИНА ОТКРИВА OPERA OPEN 2024

АИДА ГАРИФУЛИНА ОТКРИВА OPERA OPEN 2024
Публикувано: 13.03.2024

Основен акцент в програмата на OPERA OPEN 2024, който със сигурност ще е сред водещите музикални събития за България през годината, е тържественото откриване с Гала на световно признатата оперна дива Аида Гарифулина. Сопраното е редовен гост-артист в най-престижните оперни театри и концертни зали в света, включително Кралската опера (Лондон), Ла Скала (Милано), Метрополитен операта (Ню Йорк), Гранд Опера (Париж), Арена ди Верона (Италия) и Залцбургския фестивал. Световната й кариера започва със спечелването на конкурса Опералия на Пласидо Доминго, а талантът и славата й я събират както с оперни звезди като Андреа Бочели, Анна Нетребко, Хуан Диего Флорез и др, така и с звезди на поп сцената и киното като Роби Уилямс на октриването на Световното първенство по футбол през 2018г. в Москва и Мерил Стрийп в наградения с Оскар филм „Флорънс“.
 Диригент на Галата е маестро Диан Чобанов. В концерта участват Хор и Оркестър на Опера Пловдив.

По традиция OPERA OPEN е част от Фестивалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и сред акцентите в културната политика на община Пловдив. Превърнал се в разпознаваем културен бранд, OPERA OPEN поставя град Пловдив на картата на водещите европейски оперни фестивали на открито.

Билетите за OPERA OPEN вече са в продажба в мрежата на Ивентим и онлайн на eventim.bg. Само до 7-ми април най-ревностните почитатели могат да се възползват от РАННА ПРОМОЦИЯ - отстъпка от 50 % за билетите от ценови категории  за цените от 50, 60, 70, 80 лв в централните сектори с промоционален код EARLY онлайн на eventim.bg и на билетните каси. Традиционно ще бъдат налични и промоционални пакети и карти.